Створення продажу з доставкою Нова Пошта

Вступ

Для управління продажами призначений однойменний модуль – Продажі.

Для використання методу доставки Нова Пошта необхідно виконати налаштування в програмі для інтеграції з Новою Поштою. У цій статті описані всі можливі дії під час роботи програми при продажу продукції з використанням способу доставки “Нова Пошта”

Замовлення на продаж з доставкою Нова пошта

Перейдіть в пункт меню Продажі / Замовлення на продаж та натисніть Створити.
Виберіть клієнта і додайте список продукції, яку будете йому продавати. Потім виберіть метод доставки (доставка Новою Поштою), місто, відділення. Заповніть ПІБ одержувача (Замовлення на продаж може бути виписаний на одного клієнта, а одержувач може бути зовсім з іншим ПІБ) та номер мобільного телефону.
В полі оплата необхідно вибрати, хто сплачує доставку Відправник або Одержувач, а також за допомогою галочки вказати це накладений платіж чи ні.

Оформлення доставки Нова Пошта

Далі натисніть Зберегти та Підтвердити продаж. Після її підтвердження пропозиція отримає статус Замовлення на продаж і стає доступною кнопка Доставка.

 

Потім переходимо у Доставку, де є можливість змінювати вагу посилки та вартість страхування. За замовчуванням вага за посилку дорівнює 0,500 гр, якщо вам необхідно зменшити або збільшити вагу перейдіть в закладку доп.інфо натисніть Редагувати та виправте вага для Нової пошти, на необхідну.

 

Вага для Нової Пошти
Вартість страхування

Помилка при оформленні доставки

Якщо, ви вже Підтвердили Замовлення на продаж і Сформували посилання для відстеження, а клієнт зателефонував та попросив Вас відправити посилку на інший склад, або передумав платити накладений платіж, то вам необхідно обов’язково відредагувати інформацію в замовленні на продаж (не редагуйте через додаток Нової пошти інакше ви не побачите зміни в програмі).

Для цього необхідно в Доставці натиснути Скасувати для Референс відстеження (після скасування в вашому особистому кабінеті ЄП видалиться).

Референс відстеження

Відстеження статусу достваки

Для відстеження статусу доставки необхідно перейти в модуль Продажі / Замовлення на продаж і групувати за Статусом служби доставки.

Статус слкжби доставки

Реєстрація накладених платежів

Для регістрації накладених платежів необхідно перейти в модуль Бухгалтерський облік / Продажі / Рахунки клієнтам. За посиланням для відстеження та ПІБ одержувача знайдіть рахунок, відзначте його галочкою натисніть Дія / зареєструвалося платежі (зареєструвати відразу можна кілька платежів). Так само можна відфільтрувати за неоплаченими рахунками і знайти необхідний і зареєструвати його.

Зареєструвати платежі

Використовуючи модуль Нова Пошта ви спростите роботу і зменшите кількість помилок.

Більш детально ознайомитися з налаштуваннями модуля можна в статті Налаштування модулю “Інтеграція Нова Пошта”.

Руський корабль іде за курсом

Навіть песик у метро

Встановив ПРРО

А ви?

ВСТАНОВИТИ
Behance Link to Behance Codepen Link to Codepen Facebook Link to Facebook Google Plus Link to Google Plus LinkedIn Link to LinkedIn Email Email Pinterest Link to Pinterest Twitter Link to Twitter YouTube Link to YouTube Call Now Button