Як перейти від вашої системи обліку до ERP FOSS?

Перехід до іншої системи обліку товарів

Одне з найбільш частих запитань наших клієнтів, – як виконати перехід до іншої системи обліку товарів, а саме, в програму для автоматизації торгівлі ERP FOSS? Наприклад, як перейти з 1С, Мій Склад або навіть Microsoft Excel (адже до сих пір багато хто веде облік в електронних таблицях) в хмарну систему для торгівлі?

Перш за все потрібно відзначити, що ERP FOSS не інтегрується ні з якими популярними програмами для обліку товарів, а є для них альтернативою. Це повноцінне рішення для автоматизації бізнесу, і перехід на нього означає припинення використання наявного у вас програмного забезпечення на користь хмарного сервісу для підприємця – ERP FOSS.

Однак, за допомогою наявного програмного забезпечення у вас вже може бути створено базу товарів. Часто кількість товарних позицій становить тисячі найменувань. Як бути? Невже доведеться повторно уводити в нову програму існуючі товари? Звичайно, ні.

Перехід до іншої системи обліку: імпорт бази товарів

У ERP FOSS існує засіб для імпорту товарів з файлу в форматі Excel в програму. Все що вам залишається – це заповнити своїми товарами шаблон для імпорту, який можна завантажити за посиланням:

Далі ви можете самостійно виконати імпорт товарів. Якщо ви зареєструвалися вже в нашій системі, відкрийте додаток “Налаштування”:

Програма для обліку товарів. Налаштування

Виконайте пункт меню “Імпорт продуктів”:

Система для обліку товарів. Меню імпорту продуктів

У діалозі вам залишається тільки обрати заповнений на нашим шаблоном файл, і за необхідністю вказати, яке поле буде унікальним для ідентифікації товару (зазвичай це “Артикул”):

Перехід до іншої системи обліку товарів. Імпорт каталогу продуктів

Також ви можете обрати у якому режимі буде відбувтися імпорт: без уведення залишків (зазвичай), інвентаризація або купівля.

Після успішного імпорту у режимі “інвентаризація” слід перейти у додаток “Склад” і прийняти товари на склад за допомогою інвентаризації. Для цього виконайте пункт меню “Склад/Корекція залишків”, система після імпорту автоматично створить запис про інвентаризацію:

Запис про інвентаризацію

Вам потрібно відкрити даний запис і підтвердити корекцію залишків:

Підтвердження корекції залишків

Аналогічно після імпорту у режимі “купівля” потрібно буде підтвердити закупівлю товару.

Імпорт бази контрагентів

Ще одна можливість, яку надає ERP FOSS при переході з іншої системи обліку, – імпорт вашої бази контрагентів. Також, як і для товарів, просто заповніть файл імпорту за пропонованим шаблоном:

Далі виконайте в додатку “Налаштування” пункт меню “Імпорт партнерів”. У діалозі вкажіть файл і натисніть “Імпорт”. Ваші контрагенти (постачальники та покупці) будуть завантажені до системи.

Імпорт контрагентів

Таким чином, ви зможете самостійно автоматизувати заповнення вашої бази даних товарами та контрагентами. В даний час ми не пропонуємо інших можливостей щодо імпорту даних з вашої системи в ERP FOSS. Зокрема, не переносяться існуючі дані про ваші торгові операції, бухгалтерськи проводки, тощо.

Звертайтеся в нашу службу техпідтримки, якщо у вас виникнуть питання щодо імпорту товарів та інші питання щодо переходу до ERP FOSS. Спробуйте зареєструватися і попрацювати безкоштовно у нашій системі прямо зараз: